Лабораторія

Лабораторія ветеринарно-санітарної експертизи на ринку «Початок» проводить наступні дослідження:

Дослідження м’яса

Свинина

В першу чергу проводяться обов’язкова перевірка документів про походження туші і органолептична оцінка. Свинина досліджується на наявність інфекційних та інвазійних захворювань, в обов’язковому порядку на трихінельоз, цистицеркоз та ін., дослідження м’яса на свіжість і якість.

Яловичина, телятина, баранина

Перевірка документів, дослідження м’яса на якість, свіжість, на наявність інвазійних поразок, дослідження на сибірку (бактеріоскопія)

М’ясо птиці

Досліджується на свіжість і якість органолептичними методами, перевірка супровідних документів на птицю.

Дослідження риби

Досліджується на наявність інвазійних поразок, на свіжість, перевірка документів і походження риби.

Дослідження молока

В лабораторії проводяться також дослідження молока на наявність маститу, кислотність, на наявність механічних забруднень, фальсифікація, а також дослідження молочних продуктів на фальсифікацію, механічні забруднення, органолептична оцінка.

Дослідження овочів і фруктів

В лабораторії проводяться дослідження овочів і фруктів органолептичним методом на якість і свіжість, дослідження на наявність нітратів.

Вся продукція, що надходить на ринок «Початок», проходить ветеринарно-санітарний контроль, перевірку супровідних документів на продукцію.

Лабораторія

Вимоги до осіб бажаючим здійснювати торгівлю продуктами харчування на ринку «Початок»:

Продукція тваринного походження

М’ясо, м’ясні продукти, молоко, молочні продукти, яйця, птиця

потрібно мати

Вет. довідка (ветдовідка) – в межах району

Ветеринарне свідоцтво «Ф1 вет» – за межами району

Риба

Риба та морепродукти

потрібно мати

Товарно-транспортна накладна

Маркування

Мед

Мед та продукти бджільництва

потрібно мати

Санпаспорт пасіки

Експертиза міжрегіональної вет лабораторії

Вет. довідка або свідоцтво Ф2-вет

Продукція пром. походження

Товари промислового походження

потрібно мати

Товарно-транспортна накладна

Декларація виробника

Маркування

У продавців і осіб, що контактують з продуктами харчування, необхідно мати в наявності Санітарні книжки з пройденої медичною комісією 2 рази в рік.